Route 66, Las Vegas, Los Angeles

Route 66, Las Vegas, Los Angeles

Over de bekenste weg van de wereld "Route 66" rijden we richting Las Vegas. In het stadje Seligman aan de 250 km wat nog over is van de originele Route 66, maken we een stop, om de bekenste bewoner van de route te begroeten; Angel DellGadio. Hij schijnt enorm bekend te zijn in de States (wij hadden nog nooit van hem gehoord..) en was van origine een kapper. Maar toen de weg verdween door de aanleg van de Highway 40 werd hij de woordvoerder voor het behoud, van wat er nog over was.

Belaggio Hotel, Las Vegas

We rijden de woestijn door en zien vanaf een bergtop een oase aan hoogbouw; Las Vegas, Nevada. Buiten is het heet en er waait een warme wind. Als je de casino's/hotels binnen loopt lijkt het alsof je een koelcel binnen komt. In de avond lopen we als een stel lamme schapen achter het omhoog gehouden bloemetje van de gids aan. We lopen door verschillende hotels wat individuele steden in een stad zijn. Kosten nog moeite zijn gespaard om Parijs, Venetie en New York na te bouwen. Het Bellagio is super sjiek en ik begin natuurlijk helemaal te hyperen als ik alle grote merken zie. Aangezien er meer geld uit is gegaan dan dat er binnen is gekomen, loop ik de Bulgari, Gucci, Cartier, Prada, Chanel & Harry Winston shops met een sip snoetje voorbij.

De Strip (toch wel heel erg leuk en je moet er zeker geweest zijn om de gekte te snappen) laten we weer achter ons om naar de Pacific coast te gaan. "Hollywood, here we come". Helaas zijn we weer een illusie armer; geen grote producer is ons van de straat is komen plukken. Een bezoek aan het Kodak Theater, waar de Oscar wordt uitgereikt, zal dus "the closest point" zijn, van onze wereld van fame.

Hollywood bord, gezien vanaf het Kodak Theater

De "Viper room" van Johnny Depp heeft de deuren nog gesloten dus we gaan voor het dinerfeestje met heel het gezelschap in het hotel. De club is niet groot en daardoor kletst ook iedereen gezellig met elkaar. Na het diner is onze chauffeur Jose nog zo aardig om ons naar het bekenste uitzicht punt over LA te rijden. Met onze gratis coupons voor een drankje in de bar (we blijven toch Hollanders) drinken we met een selects groepje, Europese wijntjes op het terras, onder het genot van een sigaretje en een Caribische fan boven het hoofd. We gaan de volgende dag niet mee naar de Universal Studios om in de hitte met duizend andere toeristen de shows bij te wonen. In plaats daarvan hangen we lekker heel de dag aan het zwembad om ons voor te bereiden voor de volgende dag; een wandeling op Santa Monica Boulevard en pier, het zicht op de villa's van Malibu, een rit langs Ventura en een biologische lunch in Santa Barbara.