USA zomer 2009 

Juli: Georgia | Alabama | Florida
Augustus: Rondreis oostkust naar westkust
 
In naast gelegen tabs kan je de reisverhalen & foto's vinden van deze trip
 
Hieronder de originele reisbeschrijving
 

 

Dagprogramma 22-daagse rondreis The Great American Crossing

 
Tussen de 'City that never sleeps' naar de 'City by the Bay' heeft u ca. 7.000 kilometer te overbruggen. Er is geen relaxter manier dan dit per bus te doen. Op uw route liggen o.a. de hoofdstad van de natie, Washington D.C.;de smeltkroes van het midwesten, Chicago; Salt Lake City, de Mormonenstad en Las Vegas, hét gokparadijs van de USA. Overspoeld door natuur wordt u in de Nationale Parken zoals Badlands, Yellowstone, Bryce- en Grand Canyon.
Dagbeschrijving:
 
Dag 1 - Amsterdam - New York
 
Vanaf de luchthaven gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel voor twee nachten. (Ik kwam vanuit Atlanta een dag van te voren gevlogen. Mijn moeder kwam uit Amsterdam. We troffen elkaar in het gigantische hotel "Penn" tegenover het centraal station.)
 
Dag 2 - New York
 
Een stadstour (incl.) geeft een indruk van de bedrijvigheid en architectuur die al jarenlang een aparte status hebben in de wereld. Beleef het mee in SoHo, op 5th Avenue of in Macy's.
 
Dag 3 en 4 - New York - Philadelphia - Washington DC
 
Reisafstand 430 km. Uw bus vertrekt om 08.00 uur naar Philadelphia, waar in 1776 de VS geboren werd. De handtekening werd gezet in de Independence Hall en bevestigd door het luiden van de Liberty Bell. Deze en andere hoogtepunten, ziet u tijdens de tour. In de hoofdstad Washington DC (twee nachten in de buitenwijk Alexandria), toert u langs diverse, van tv bekende, gebouwen: het Capitool, Lincoln Memorial en Washington Monument. Ontdek 's middags dat er naast historie en cultuur nog zoveel meer is.
 
Dag 5 - Washington DC - Niagara Falls
 
Reisafstand 870 km. Opnieuw histrorische feiten. Vandaag in het historische Gettysburg, waar de Amerikaanse burgeroorlog werd beslist. Op het programma staat het National Military Park. De rit gaat verder door de staat New York naar Buffalo en de Niagara Falls voor de overnachting.
 
Dag 6 - Niagara Falls – Detroit
 
Reisafstand 475 km. Ons advies is om vanochtend uitgebreid aandacht aan de wereldberoemde Niagara Falls te besteden: vanaf de Skylon Tower, vanuit een helikopter of gehuld in een regencape vanaf de Maid of the Mist (beide excl.). U overnacht in de omgeving van Detroit, Michigan, vooral bekend als hoofdkwartier van Ford, General Motors en Chrysler.
 
Dag 7 en 8 - Detroit – Chicago
 
Reisafstand 520 km. Naar Chicago (twee nachten), de 'Windy City' en de stad van Al Capone en Frank Lloyd Wright. Nergens anders vindt u zoveel architectonische hoogstandjes als in dit levensgrote openluchtmuseum. Het Skydeck op de Willis Tower, een 411 meter hoge wolkenkrabber, mag niet ontbreken. Wat lager bij de grond is een wandeling over de Navy Pier of winkelen op de Magnificent Mile.
 
Dag 9 - Chicago - Sioux City
 
Reisafstand 960 km. Het thema van vandaag: 'weidse landschappen'. Ten westen van de Mississippi River golven graanvelden en prairies, zo ver het oog reikt. U volgt het tweehonderd jaar oude spoor van de ontdekkingsreizigers Lewis & Clark, die net als u via de Missouri vallei Sioux City, in de staat Iowa, bereikten.
 
Dag 10 - Sioux City - Badlands N.P. - Rapid City/Mt. Rushmore
 
Reisafstand 945 km. In het sinister ogende Badlands National Park (incl.) hoort u, als u goed luistert, nog de stampende buffelkuddes en dravende antilopen tussen de wonderbaarlijk gevormde tafelbergen in het ruige landschap. Dit was eens! Mount Rushmore is de berg van de vier presidenten. Kent u hun namen? Overnachting in Rapid City.
 
Dag 11 - Rapid City - Bighorn Mountains – Cody
 
Reisafstand 640 km. Grote kans dat u in het wild levende buffels en mustangs ontdekt in het afwisselende landschap van Wyoming. Door de Bighorn Mountains naar Cody voor de overnachting, genoemd naar Buffalo Bill. NB: weersomstandigheden kunnen aanleiding zijn om in Billings/Livingston, Montana, te overnachten.
 
Dag 12 - Cody - Yellowstone N.P.
 
Reisafstand 175 km. In het oudste en ongeëvenaarde Yellowstone N.P. (incl.) komt u ogen en oren te kort tijdens de rondrit. U voelt de warmte van de bubbelende heetwaterbronnen onder uw voeten als u naar de geisers loopt. De Old Faithful zorgt voor een 55 meter hoge stomende waterpilaar. Wie wil daar geen foto van? Dat geldt ook voor de bizonkudde, elanden of beren. Overnachting bij de westingang van het park.
 
Dag 13 - Yellowstone N.P. - Grand Teton N.P. - Salt Lake City
 
Reisafstand 785 km. Bijna ongemerkt komt u van Yellowstone in het min of meer aangrenzende Grand Teton N.P. (mits de weersomstandigheden dit toestaan) met z'n tot 4.000 m hoge pieken. Einddoel is Salt Lake City, hoofdstad van de Mormonenstaat Utah. Een korte stadstour (incl.) voert u langs Temple Square. Overnachting in de stad.
 
Dag 14 - Salt Lake City - Bryce Canyon N.P.
 
Reisafstand 490 km. Het zuidelijk gelegen Bryce Canyon N.P. verrast u met de meest bizarre, pastelkleurige rotsformaties. Wandel tussen de roodroze zandsteenpilaren, sta stil bij een bloeiend plantje en zoek een rustig plekje om naar de geluiden van de natuur te luisteren. Overnachting bij het park.
 
Dag 15 - Bryce Canyon N.P. - Grand Canyon – Williams
Reisafstand 660 km. Vroege vogels beleven, afhankelijk van het weer, een speciaal 'Bryce'-moment bij zonsopkomst. Genieten van de stilte! Geen mens kan zo'n kleurrijk landschap ontwerpen: Lake Powell, het Navajo Indianenreservaat, de Painted Dessert en als spectaculair sluitstuk, de Grand Canyon, die te boek staat als één van de zeven wereldwonderen. Het uitzicht vanaf de Desert View Tower is al verbluffend. Hoe moet dat wel niet zijn vanuit een helikopter... Overnachting in Williams.
 
Dag 16 - Williams - Las Vegas
 
Reisafstand 470 km. Een stukje route 66, met het bekende plaatsje Seligman en dan doemt, midden in de woestijn, het gok- en amusementsparadijs Las Vegas op. U logeert aan de Strip. Alleen in het hotel al zult u uw ogen uitkijken. Verken 's avonds, als het wat afgekoeld is de Strip in een limo of wandel langs de lange rij van spectaculaire hotels, shows en casino's. Gelukkig duren de avonden hier lang.
 
Dag 17 en 18 - Las Vegas - Los Angeles
 
Reisafstand 500 km. Het bergachtige woestijnlandschap van de Mojave Desert is bezaaid met Joshua Trees. Na aankomst in Los Angeles volgt een korte stadsrondrit (incl.) langs Hollywood en Beverly Hills. Dag 18 is een rustdag! Of... maak er een stranddag van in Venice Beach, bezoek het Paul Getty museum of sta oog in oog met de dino's uit Jurassic Park in Universal Studios (excl.) Uw reisleider adviseert u graag.
 
Dag 19 - Los Angeles - Pismo Beach
 
Reisafstand 355 km. Ten noorden van Los Angeles liggen de meest populaire stranden, omzoomd door palmenboulevards. Eén van de meest aantrekkelijke kustplaatsen van Californië is Santa Barbara met z'n fraaie Spaanse missiepost. Uw eindbestemming is Pismo Beach.
 
Dag 20 - Pismo Beach - San Francisco
 
Reisafstand 495 km. Langs Californië's ruige kust loopt de Pacific Coast Highway, naar Camel en Monterey. Maak hier een wandeling over de pier Old Fisherman's Wharf naar het historisch Cannery Row. Eindpunt van deze enerverende reis is de 'Golden Gate' stad, San Francisco waar de bustour om ca. 20.00 uur eindigt bij aankomst in uw hotel voor de laatste overnachting.
 
Dag 21 - San Francisco – ... einde reis
 
Nadat u uitgecheckt bent... gaat u op eigen gelegenheid verder... Wij hebben op de hoek van het grote Westfield gebouw, (bij het startpunt van de bekende trollely) 2 nachten extra in San Fran geslapen en zijn onder andere richting de bekende pier en de Golden Gate bridge gegaan. Hierna zijn we naar Atlanta gevlogen waar we nog een week bij zus hebben doorgebracht.

Maak jouw eigen website met JouwWeb